Wet en regelgeving Kooiladders

Voor het makkelijk en veilig betreden van hoge objecten is het gebruik van een kooiladder ideaal. Omdat het betreden van hoge objecten grote gevaren met zich mee kan brengen, kent het gebruik van kooiladders diverse wet- en regelgevingen. Zo moet een ladder die hoger dan 2,5 meter is voldoen aan diverse regels omtrent valbeveiliging (EN-ISO 14122-4), tevens moet de kooiladder minimaal een meter boven het aankomst niveau komen en moet er een hekwerk worden bevestigd van 1,1 hoog en 1,5 meter lang.

Kooiladder met rustbordes

Wanneer de kooiladder een grotere lengte heeft, is het verplicht om op een bepaalde hoogte een rustbordes te plaatsen. Volgens de EN-ISO 14122-4 is het verplicht om bij kooiladders vanaf 10 meter hoog, iedere 6 m een (rust)bordes te plaatsen (inclusief leuningwerk).

Inspectie kooiladders

Toegangswegen zoals vaste ladders, trappen, gevelladders, leuningen en dergelijken moeten bij plaatsing aan de NEN-EN-ISO 14122 serie van normen voldoen. Ondanks dat het niet verplicht is, adviseren wij u jaarlijks de kooiladder te inspecteren, dit zorgt er voor dat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan. U bent als eigenaar van het pand/gebouw verantwoordelijk voor de conditie van de kooiladder, bij gebreke bent u dus aansprakelijk.

Offerte Kooiladder

Graag een offerte voor een kooiladder? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden en kunnen binnen een korte periode een kooiladder op maat produceren. Vragen? Neem dan ook gerust contact met ons op.