Afsluitbare kooiladder

Een kooiladder is een vaste ladder die is uitgevoerd met een kooi om u tegen valgevaar te beschermen. Een kooiladder heeft meerdere functies, zo kan deze ingezet worden voor daktoegang en veiligheid (bijvoorbeeld bij brand of andere calamiteiten), maar wordt deze ook veelvuldig ingezet als inspectieladder.

Voordelen van een afsluitbare kooiladder


In Europa kennen we een strikte regelgeving voor kooiladders. Zo is vastgesteld dat een vaste gevelladder voorzien moet zijn van een kooi, vanaf maximaal 3.00 meter vanaf de grond (EN-ISO 14122-4). Een kooiladder is meer dan slechts een toegang tot hooggelegen plekken. Het biedt bescherming tegen valgevaar, maakt inspecties mogelijk en kan ingezet worden voor daktoegang en veiligheid in het geval van brand of andere calamiteiten.

In sommige situaties is het noodzakelijk dat een kooiladder niet voor iedereen maar slechts voor geautoriseerde personen toegankelijk is. Dit kan zijn wanneer de ladder aanwezig is in een publieke omgeving. In zulke gevallen is een afsluitbare kooiladder de oplossing. Een afsluitbare kooiladder kan, zoals de naam al zegt, worden afgesloten. Dit type ladder is aan de onderkant voorzien van een deur, klep of luik met slot om ongewenst gebruik te voorkomen.

Vraag via ons inmeetformulier eenvoudig en snel een offerte op voor een afsluitbare kooiladder.

Afsluitbare kooiladder

Afsluitbare kooiladder van Kooiladderspecialist


Kooiladderspecialist is dé fabrikant en leverancier van onder andere afsluitbare kooiladders op maat. Bij ons staat veiligheid hoog in het vaandel. Wij produceren al onze kooiladders zelf in Nederland waar wij werken met de beste machines, vakmensen en grondstoffen. Wij laten onze kooiladders extern controleren én certificeren. Naast afsluitbare kooiladders kunt u ook bij ons terecht voor ladders met rustbordes op overstapbordes.

Wanneer u overweegt om een afsluitbare kooiladder aan te schaffen, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op, en wij zullen uw specifieke situatie bespreken om een op maat gemaakte offerte te verstrekken voor een afsluitbare kooiladder.

Wij begrijpen het wanneer u vragen heeft, neem dan ook altijd gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Contact kan via het contactformulier of telefonisch via 075-6210003.